Bild

Ett växande samverkanssystem 

Målet – en hållbar framtid. Nyckeln till framgång stavas samverkan. Vår vision är att Green Innovation Park ska bli Sveriges nav för gröna företag, forskare, och entreprenörer. Och vi är på god väg.

I Green Innovation Park finns ett ben i akademin och det andra i företagsvärlden. I mötet mellan forskning och näringsliv skapas nya innovationer och vi vill skapa de bästa förutsättningarna för olika kompetenser att mötas och stimulera varandra till nya upptäckter och samarbeten. Ett stödsystem för innovationer med bland annat affärsutvecklare, affärsjurister och innovationsexperter finns också tillgängliga så att fler ska få möjlighet att ta sina idéer vidare till framgångsrika företag.

Från informella möten till aktiviteter och samarbeten

Bara genom att befinna sig i samma område sker många informella möten – på gymmet, i cafékön eller på lunchpromenaden. Onsdagar är Greenspiration Hour i Växthuset, Ulls väg 29C bjuder vi på inspiration form av företagspitcher, forskarpitcher, presentationer av exjobb, projektpresentationer och interaktiva möten av olika slag, för senaste nytt håll dig uppdaterad via vår facebook. På sikt kommer olika projekt att genomföras inom ”Öppen innovation”, ett koncept som lanseras längre fram.

Som företagare i Green Innovation Park får du nära kontakt med flera av SLU:s samverkansaktiviteter. Exempelvis anordnar forskare och olika projekt öppna föreläsningar och seminarier som företagare är välkomna till. Du får också möjlighet att möta universitetets 18 samverkanslektorer som vid sidan av sin forskning har ett särskilt uppdrag att samverka med samhället.

Vill du veta mer om Green Innovations Parks samverkansformer?

Kontakta: Sara Brännström